Recept

Varkensrollade van de nek met armagnac, rode ui en appel

Ingrediënten
– Varkensrollade van de nek 1,2kg
– 20/25 gr. bloem
– 5 takjes tijm (geritst en gehakt)
– 4 takjes rozemarijn (geritst en gehakt)
– 4 takjes oregano (geritst en gehakt)
– 3 middelgrote rode uien
– 900 gr. kriel
– 60 ml cider
– 30 ml armagnac
– 4 Jona Gold appelen
– 70 gr. roomboter
– Citroenrasp van 1 citroen
– Olijfolie
– Peper & zout
– Fleur de sel

Houd voor het garen van een rollade van ongeveer 1,2 kilo 45 minuten aan in de oven

Verwarm de oven voor op 175˚C. Snijd de rode uien en appels in parten en laat de schil om de appel zitten. Voeg de kriel en de rode ui met een scheut olijfolie toe aan een braadpan of slee en breng op smaak met peper en zout. Bak dit gedurende 20 minuten in de oven. Meng ondertussen de bloem met de tijm, rozemarijn, oregano, zout en peper en wrijf de rollade hiermee in. Verhit olie in een koekenpan en bak de rollade rondom aan, voeg vervolgens de roomboter toe. Haal de braadpan met kriel en ui uit de oven en leg de rollade met het braadvet op de groenten. Dek het geheel af met aluminiumfolie. Na ongeveer 25 minuten de appel, cider en armagnac toevoegen aan de rollade en de rollade overgieten met braadvocht. Bak het geheel vervolgens nog 10 minuten. Zet nu de oven op 210˚C, verwijder het aluminiumfolie en bak voor 15 minuten. Haal vervolgens de rollade uit oven en laat deze 15 minuten rusten. Voor het serveren verwijder je het opbindtouw en snijd je de rollade in mooie dikke plakken. Leg de plakken op een schaal en schik de appel, kriel en ui eromheen. Maak het gerecht af met Fleur de Sel, peper uit de molen en een beetje citroenrasp.