Ingrediënten spicy gehakt:
- 500 gr. rundergehakt
- 1 el couscous kruiden
- 1 el korianderzaad gemalen
- 1 tl chili vlokken
- 1,5 tl harissa kruiden
- 1 gesnipperde ui
- 2 tenen knoflook
- 1/3 tl kaneel
- 1/3 tl nootmuskaat
- 1 ei
- 30 gr. paneermeel
- peper & zout
Ingrediënten Yoghurt dip
- 250 gr. Griekse yoghurt
- 1 el spicy harissa pasta
- 1 el Sesam tahin
- Limoensap van 1 limoen
- zout naar smaak
Ingrediënten groenten en kruidenmengsel
- 1 bloemkool
- 300 gr. kleine spruiten schoongemaakt
- ½ bos bospeen geschild en schuin weggesneden
- 3 pastinaken geschild en schuin weggesneden
- 2 rode uien in kwarten
- 2 rode bieten in kwarten
- olijfolie
- 2 el couscous kruiden
- 1 el chilivlokken
- 1 tl knoflookpoeder
- 1 el oregano gedroogd
- 1 tl korianderzaad gemalen
- 1 tl komijnzaad gemalen
- 1 tl zout
- peper uit de molen
- 50 g rucola ter garnering
Aan de slag!
Verwarm de oven voor op 220 ˚C. Begin met het maken van het spicy gehakt door alle ingrediënten die onder ‘ingrediënten spicy gehakt’ staan door elkaar te mengen. Kneed het geheel goed door elkaar, breng het op smaak met zout en peper en zet het apart. Meng nu alle kruiden voor de groenten met elkaar. Snijd vervolgens de groenten zoals aangegeven en meng deze met de olijfolie en het kruidenmengsel. Verdeel het geheel over een bakplaat. Pak het gehakt en maak hier bolletjes van die je met de hand knijpt tot langwerpige rolletjes. Verdeel het gehakt op de bakplaat tussen de groeten. Schuif de traybake in de oven en bak het geheel in 30 tot 40 minuten af.
Maak ondertussen de yoghurtdip door alle ingrediënten te mengen. Leg wat yoghurtdip op een bord en schik hier de groenten en het vlees op. Maak het gerecht af met wat rucola.