Recept
Traybake met Merguez worstjes
Een traybake is een ideaal gerecht voor als je doordeweeks niet al te veel tijd hebt om te koken. Het is voornamelijk een kwestie van ingrediënten snijden, alles door elkaar husselen en de oven zijn werk laten doen. Deze traybake met kruidige merguez worstjes heeft een Oosters tintje en serveer je met sriracha mayonaise en pittige mosterd.
Recept voor vier personen
Ingrediënten:
- Olijfolie extra vierge
- 1 grote zoete witte ui (in de lengte in partjes gesneden)
- 1 grote rode ui (in de lengte in partjes gesneden)
- 4 st puntpaprika mix, in blokjes zonder zaadlijsten
- 4 tenen knoflook, gesnipperd
- 1 el tijmblaadjes fijn gehakt
- 500 gr zoete aardappel, in partjes
- 500 gr kriel, gehalveerd
- 2 rawitt pepers, fijngesneden
- 2 dl witte wijn
- 12 merguez worstjes, gehalveerd
- Peper en zout
Serveren met:
- Sriracha mayonaise
- Pittige mosterd
Aan de slag!
Verwarm de oven voor op 220˚C. Snijd de ingrediënten zoals aangegeven bij de ingrediëntenlijst en meng deze door elkaar, met uitzondering van de wijn. Zorg ervoor dat alles goed bedekt is met de olijfolie. Verdeel het geheel over een bakplaat en zorg dat de worstjes een beetje bovenop liggen. Rooster het geheel 25 minuten in de voorverwarmde oven. Haal dan de plaat uit de oven, hussel de groenten om, draai de worstjes om en besprenkel het geheel met de witte wijn. Rooster het nu nog eens 20 minuten.
Serveer de traybake met sriracha mayonaise en pittige mosterd. Sriracha mayo kun je kant en klaar kopen of maak je simpel door circa 4 eetlepels mayonaise met 1 eetlepel sriracha en een scheutje limoensap te mengen.
Eet smakelijk!
*Dit recept is ontwikkeld door en eigendom van Mark Bosman en mag niet gedupliceerd worden door derden.