Recept

Tom Kha Kai

Eén van de Thaise klassiekers die we bijna allemaal wel kennen: tom kha kai. Deze Thaise soep is gemaakt op basis van kip, kokosroom en curry pasta. Typerende ingrediënten uit de Thaise keuken als citroengras, limoenbladeren en vissaus maken dit tot een zeer smaakvol gerecht waarin alles om de juiste balans draait. Het zoutige van de vissaus, die tevens een hoog umami gehalte heeft, wordt goed in balans gebracht door het zuur van de limoen. De kokosroom zorgt voor een zoetje en romig mondgevoel en de peper uiteraard voor de nodige pit. Met dit recept zit het met die balans helemaal goed en maak je deze heerlijke soep nu gemakkelijk zelf.

 

tom kha kai recept thaise soep kippensoep hesseling vlees online slager

Ingrediënten:

    • 3 kippenbouten
    • Kokosolie
    • 2 uien gesnipperd
    • 4 tenen knoflook geplet
    • 2 rode rawitt pepers
    • 1 Spaanse peper
    • 6 cm gember, in plakjes gesneden
    • 4 stuks sereh, geplet
    • 10 limoenbladeren
    • 2 el rode curry pasta

     

    • 2 l kippenbouillon
    • 2 l kokosroom
    • 800 gr champignons, in kwarten
    • 7 el vissaus
    • 7 el limoensap
    • 4 el kokossuiker
    • Gember siroop naar smaak
    • Koriander
    • Bosui

     

    Aan de slag!

    1. Bak de kippenbouten aan in een pan met dikke bodem en laat ze goed rondom kleuren. Haal ze vervolgens uit de pan en leg ze apart.
    2. Verhit nu in dezelfde pan de kokosolie en fruit hierin de knoflook en de ui aan tot deze glazig worden. Voeg dan de pepers, gember, sereh, curry pasta en de limoenbladeren toe. Bak deze zo’n drie minuten mee.
    3. Voeg de kippenbouten weer toe en vervolgens de kippenbouillon. Breng het geheel aan de kook en laat het 50 minuten trekken tot de kippenbouten goed gaar zijn.
    4. Haal nu de kippenbouten uit de tom kha kai, voeg de kokosroom toe en breng het geheel opnieuw aan de kook. Laat de soep vijf minuten rustig koken.
    5. Voeg de champignons toe en breng de soep op smaak met kokossuiker, limoensap, vissaus en gembersiroop.
    6. Pluk de kippenbouten en voeg het vlees toe aan de tom kha kai
    7. Maak het geheel af met de koriander en de bosui.

    Eet smakelijk!

    *Dit recept is ontwikkeld door en eigendom van Mark Bosman en mag niet gedupliceerd worden door derden.