Recept
Tikka Masala
Een makkelijk te bereiden en smaakvol recept deze Indiase tikka masala. Neem wel even de tijd om de kippendijen goed te marineren. De rijke hoeveelheid aan kruiden zorgt voor een heerlijk en geurig resultaat.
Ingrediënten:
- 500 gr. kippendijen in blokjes gesneden
Marinade:
- 200 gr. Griekse yoghurt
- 1 teen knoflook
- 1 el Garam masala
- 2 tl komijnzaad gemalen
- 2 tl korianderzaad gemalen
- 1 tl gemberpoeder
- ½ tl chilivlokken
Curry:
- Olie of geklaarde boter (ghee)
- 4 uien gesneden in blokjes
- 2 tenen knoflook
- 100 gr. crème fraîche
- 1 blik gepelde tomaten
- 70 gr. tomatenpuree
- 1,5 el Garam masala
- 2 tl paprikapoeder
- 3 cm. geraspte gember
- 1,5 tl korianderzaad gemalen
- 1,5 tl komijn gemalen
- 1 el kurkuma
- 1 rode rawit peper
Garnering:
- Jasmijnrijst
- Garlic naan
- Bos ui gesneden
- Koriander grof geplukt
Aan de gang!
Meng de yoghurt met de knoflook, garam masala, komijn, korianderpoeder, gemberpoeder en chilivlokken. Snijd de kippendijen in blokjes en marineer deze minimaal één uur in het yoghurt kruidenmengsel. Hoe langer hoe beter!
Verhit de olie of ghee in een hapjespan en bak hier op middelhoog vuur de uien, peper, en knoflook in aan. Voeg nu de droge kruiden en de gember toe en bak deze zo’n 2 minuten mee. Voeg vervolgens de gepelde tomaten en tomatenpuree toe en laat het geheel 30 minuten rustig pruttelen. Verhit een koekenpan met een scheutje olie of ghee en bak de stukjes kippendij rondom aan op hoog vuur en voeg ze daarna toe aan de saus. Laat het geheel nog zo’n 10 minuten pruttelen totdat de kip gaar is. Breng de curry op smaak met peper en zout en roer als laatste de crème fraîche erdoor.
Serveer de tikka masala met garlic naan, koriander, bos ui en jasmijnrijst.