Beef Tataki
Als je binnen een paar minuten iets lekkers op tafel wil zetten dan ben je met dit receptje aan het juiste adres. De dressing zorgt voor de karakteristieke smaak en is uiterst simpel te maken. Voor de finishing touch serveer je je beef tataki met chopsticks.
Ingrediënten:
- 200 gr Kogelbiefstuk hiphung
- 1 tl Sesamzaad
- 1 el Sojasaus Tomasu
- 1 tl sesam olie
- 2 el Ponzu
- 1 st Bos ui
- Paar blaadjes Koriander
- 1 el Rijstazijn
- 1 stukje komkommer in lucifers gesneden
Aan de slag!
Maak de dressing door de sojasaus, sesamolie, ponzu en rijstazijn te mengen.Snijd vervolgens het vlees in een mooi plat stuk en verhit een koekenpan op hoog vuur. Schroei het vlees rondom aan en laat het even rusten voor het snijden.Snijd ondertussen de komkommer in luciferformaat en de bosui fijn. Snijd het vlees in plakjes, giet de dressing er omheen en maak het gerecht af met de komkommer, bosui, grof geplukte koriander en wat sesamzaad.
Eet smakelijk!
*Dit recept is ontwikkeld door en eigendom van Mark Bosman en mag niet gedupliceerd worden door derden.