Recept
Saltimbocca alla Romana
Met groene asperges en gepofte trostomaat
Voor vier personen
Ingrediënten Saltimbocca:
-
- 4 x 160 gr kalfsoester
- 4 plakken Prosciutto crudo di Parma
- 8 stuks salieblad
- 80 gr roomboter
- 1 dl witte wijn
- Olijfolie
- 20 gr water
- Peper en zeezout uit de molen
Gepofte trostomaat:
- Trostomaatjes, circa 20 stuks
- Olijfolie
- 1 teen knoflook
- 1 tak tijm
- 1 tak rozemarijn
- Peper & zout
Geroosterde groene asperge:
- 1 bos groene asperge
- Olijfolie
- peper en zout
Aan de slag!
Saltimbocca:
Leg de kalfsoesters op een snijplank, bedek ze met slagers- of plasticfolie en sla ze met een steelpannetje of vleeshamer plat tot ze ongeveer 0,5 tot 0,7 cm zijn. Breng het vlees rondom op smaak met peper en zout. Leg nu over elke kalfsoester een plak Parmaham en twee blaadjes salie en prik deze met een satéprikker aan het vlees vast. Rijg het als het ware aan elkaar en zorg dat het goed stevig blijft zitten. Verhit in een grote koekenpan de olie met de helft van de boter en bak hierin de kalfsoester aan op de onderkant (zonder parma ham) op middelhoogvuur, voeg vervolgens de witte wijn toe en laat deze voor 2/3 verdampen. Draai de kalfsoester om en bak kort op de Parmaham en salie-kant(ongeveer 30 sec), haal de kalfsoester uit de pan en laat even rusten. Voeg de rest van de boter aan de pan toe en blus het geheel af met het water. Laat dit trekken tot je een mooie glanzende saus hebt.
Gepofte trostomaat
Verwarm de oven voor op 180 graden. Knip de trostomaatjes in bosjes van vijf en leg ze in een ovenschaal. Besprenkel de tomaatjes met olijfolie, voeg de andere ingrediënten aan de schaal toe en pof de tomaten acht minuten in de oven.
Geroosterde groene asperge
Verwarm de oven voor op 180 ˚C. Snijd ongeveer 1,5 cm van de onderkant van de groene asperges af en schil ze van onderaf gezien tot de helft. Leg de asperges op een bakplaat en breng ze op smaak met peper, zout en olijfolie. Rooster de groene asperges ongeveer 10 minuten in de oven. Afhankelijk van de dikte kan dit iets langer of korter zijn.
Verwarm je borden even in de oven. Leg vervolgens een aantal groene asperges op een bord, leg hier de saltimbocca op en leg de gepofte tomaatjes ertegenaan. Maak het gerecht af door de saus er omheen te gieten.
Eet smakelijk!
*Dit recept is ontwikkeld door en eigendom van Mark Bosman en mag niet gedupliceerd worden door derden.