Wij houden van Italiaanse klassiekers. Weinig ingrediënten maar wel ingrediënten van goede kwaliteit en met veel smaak. In dat kader delen we vandaag het recept van pasta parmigiano met je. Simpel maar o zo smaakvol. Ga vooral voor pasta en kaas van goede kwaliteit. En die lekkere gekonfijte eendenbout besteld je natuurlijk hier!
Ingrediënten
- 400 gr tagliatelle
- 200 gr Parmigiano Reggiano, beetje grof geraspt beetje grof
- 1 teen knoflook, geplet
- 100 gr roomboter
- Rasp van één citroen
- Zwarte peper
- 2 stuks gekonfijte eendenbout
Aan de slag!
Bak de eend op middelhoog vuur, in zijn eigen vet op de huidkant krokant in ongeveer 20 minuten. Draai de eendenbout vervolgens om en bak hem kort op de andere kant.
Breng ondertussen een pan met water aan de kook en doe hier een beetje zout in. Niet te veel want de Parmezaan bevat al veel zout van zichzelf. Kook de tagliatelle al dente, giet deze af en houd een beetje kookvocht apart. Smelt de roomboter in een pannetje samen met de knoflook en roer hier de Parmezaan en wat kookvocht doorheen. Meng het vervolgens met de tagliatelle en breng het geheel op smaak met zwarte peper en citroenrasp.
Leg de pasta op een bord samen met de krokant gebakken eendenbout en maak het af met een takje basilicum.
Eet smakelijk