Recept
Pappardelle al ragu di vitello
De pure smaken uit de Italiaanse keuken, wie houdt er niet van? Met dit recept van pappardelle met kalfsragu waan je je zo op een terras op een dorpspleintje in Italië. Glas wijn erbij, zonnetje en genieten maar.
Zoals je bij ons gewend bent bereiden we het stoofvlees in een wat groter portie. Het vlees is geschikt voor 6-8 personen, de rest van het recept is gebaseerd op 4 personen. Kun je de rest mooi gebruiken voor een volgende keer!
Ingrediënten:
- 600 gr kalfssukade in grove stukken
- 15 gr bloem
- Olijfolie
- 2 st witte ui, gesnipperd
- 3 gemiddelde wortels, brunoise gesneden
- 3 stengels bleekselderij, brunoise gesneden
- 5 tenen knoflook, geraspt
- 3 dl witte wijn
- 3 dl runderbouillon
- 1 blik tomaten concasse
- 4 laurierbladeren
- 3 takjes tijm
- 2 takjes rozemarijn
- 2 takjes oregano
- 1 blikje tomatenpuree, 70 gr
- 500 gr pappardelle
Ter garnering
- Peterselie
- Rasp van één citroen
- Parmezaanse kaas
- Peper en zout
- 200 gr rookspek of pancetta
- Bakje ricotta
Aan de slag!
Snijd de kalfssukade in grove stukken. Breng het vlees op smaak met peper en zout en omwentel het met bloem. Verhit een scheut olie in een grote braadpan en bak het vlees rondom aan. Haal vervolgens het vlees uit de pan, zet het apart en fruit in dezelfde pan de ui, wortel en bleekselderij 10 minuten aan op middelhoog vuur. Voeg de laatste twee minuten de knoflook en de tijm, rozemarijn en oregano toe. Doe dan het vlees terug in de pan en voeg de tomaten concasse, bouillon en wijn toe en breng het geheel aan de kook. Stoof het gerecht vervolgens drie uur lang in een voorverwarmde oven van 150˚C of op de stoofstand van het fornuis. Haal na drie uur het vlees uit de pan en laat de saus nog zo’n 30 minuten stoven zonder deksel en verwijder dan de kruidentakjes.
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bak ondertussen het spek uit in een koekenpan. Klop wat ricotta met citroenrasp, peper en zout los in de keukenmachine of met de blender zodat er een mooie, gladde structuur ontstaat. Serveer de pappardelle met de ragu en de spekjes en maak het gerecht af met wat peper en zout, ricotta, de gehakte peterselie en citroenrasp en Parmezaanse kaas.
Eet smakelijk!
*Dit recept is ontwikkeld door en eigendom van Mark Bosman en mag niet gedupliceerd worden door derden.