Recept
Lauwwarme biefstuksalade met shiitake en zoete aardappel
Voor vier personen
Simpel, gezond en smaakvol. Met deze biefstuksalade zit je altijd goed. Hij is ontzettend makkelijk te maken en door de combinatie met de zoete aardappel en paddenstoelen een mooie, volwaardige maaltijd. De Tomasu sweet & spicy sojasaus vinden wij echt een must bij dit gerecht en zorgt net voor die verrassende touch. Leuke aan dit gerecht is dat je het er op een snelle en simpele manier mooi uit kunt laten zien. Enkel door de ingrediënten te mengen en als laatste de kaas, cashewnoten en wat druppels balsamico er gelijkmatig over te verdelen heb je al een prachtig opgemaakt bord. Het oog wil ook wat!
Ingrediënten:
- 2 st kogelbiefstuk ca 160 gr
- 200 gr rucola
- 4 grote zoete aardappels
- 200 gr shiitake
- 200 gr mini kastanje champignon
- 1 sjalot gesnipperd
- Citroenrasp van 1 citroen
- Tomasu sojasaus sweet & spicy
- Balsamicoazijn
- Olijfolie
- Peper & zeezout
- Roomboter om in te bakken
- 30 gr Parmezaan schilfers
- 40 gr cashewnoten, geroosterd en grof gehakt
Aan de slag!
Verwarm de oven voor op 200 ˚C.
Verhit de roomboter in een koekenpan en bak hierin de biefstuk tot de gewenste garing. Laat het vlees vervolgens rusten in aluminiumfolie. Schil nu de zoete aardappel en snijd deze in grove stukken. Meng de stukken met de olijfolie, peper en zout en rooster ze zo’n 20 tot 25 minuten in de voorverwarmde oven.
Snijd de shiitake in plakken en bak deze in een koekenpan samen met de mini kastanje champignons op midden-hoog vuur. Voeg na een minuut of wee de gesnipperde sjalot toe en breng het geheel op smaak met peper, zout en citroenrasp. Snijd de biefstuk in dunne plakken en meng met de zoete aardappel, paddenstoelen en de rucola Breng op smaak met olijfolie, Tomasu sojasaus, balsamicoazijn, peper en zout.
Verdeel de salade over de borden en maak het gerecht af met de Parmezaanse kaas, cashewnoten en balsamicoazijn.
Eet smakelijk!
*Dit recept is ontwikkeld door en eigendom van Mark Bosman en mag niet gedupliceerd worden door derden.