Recept
Krokant gebakken kipfilet met bloemkoolrijst
Dit recept is een ware explosie aan uiteenlopende smaken. Van zoutige feta en komkommer tot de intense smaak van ras el hanout en de zoete tonen van mango en dadels. De knapperig gebakken kipfilet en bloemkoolrijst maken dit gerecht tot een heerlijke en gezonde traktatie!
Ingrediënten :
- 4 stuks kipfilet met vel
- 400 gram bloemkoolrijst
- ½ mango brunoise gesneden
- ½ komkommer in blokjes zonder zaadlijst
- 1 kleine rode ui, fijn gesnipperd
- 3 bosuien, fijn gesneden
- 250 gr. cherry tomaatjes
- 1 el ras el hanout
- 200 gr. feta, gebrokkeld
- 6 medjoul dadels
- 1/3 bos munt, fijn gehakt
- 1/3 bos peterselie, fijn gehakt
- Rasp van 1 citroen
- 1 Spaanse peper, fijn gesneden
- 100 gr. gerookte amandel
- Olijfolie
- Peper en zout
Aan de gang!
- Verwarm de over voor op 200˚C.
- Zorg dat je de peper, rode ui, bosui, peterselie, munt, mango, dadel en feta klaar hebt staan, verwerkt op de manier zoals aangegeven bij de ingrediënten.
- Kook 1 liter water. Doe de bloemkoolrijst in een pan met zout, giet hier het kokende water over en laat 2 minuten staan. Giet de pan vervolgens af en laat de bloemkoolrijst goed uitlekken.
- Meng de tomaatjes met olijfolie, peper, zout en ras el hanout en rooster deze 6 minuten in de voorverwarmde oven.
- Snijd de komkommer in vieren en verwijder zaadlijsten. Snijd de stukken vervolgens in kleine blokjes, doe deze in een bakje en bestrooi ze ruim met zout (laat 10 minuten staan).
- Meng vervolgens de gezouten komkommer, fijngesneden peper, rode ui, munt, peterselie, mango, bosui, dadel en de feta door elkaar.
- Meng het geheel nu met de bloemkoolrijst, de gepofte tomaatjes en breng op smaak met olie, peper, zout en citroenrasp.
- Om het af te maken hak je de gerookte amandelen en strooi je deze over de bloemkoolrijst.
Kipfilet met vel
- Haal de kip +/- 20 minuten van te voren uit de koelkast en laat deze op kamertemperatuur komen.
- Zet een koekenpan op het vuur en verhit hier olie in.
- Bak de kipfilet op de huid op middelhoog vuur voor 15 minuten tot de huid mooi krokant en goudgeel is, draai vervolgens de kipfilet om en bak deze voor 3 minuten op de filetkant.
- Breng de kip op smaak met peper en zout. Laat het vlees even rusten en snijd het daarna in gelijke stukken.
- Schep een mooie hoeveelheid van de aangemaakte bloemkoolrijst op een bord en leg de kip hier bovenop.