Recept

Flatbread met kipshoarma, ingelegde groenten en saus met gepofte knoflook en gochujang

Wie houdt er niet van op zijn tijd, een goed broodje shoarma. Met dit recept tover je dit simpele gerecht om tot een wat meer culinaire versie. Geen zorgen, de bereiding blijft simpel maar met deze paar extra’s wordt je broodje zóveel lekkerder! Daar kun je prima mee voor de dag komen.

 

kipshoarma flatbread recept

Ingrediënten:

  • 8 st gevouwen flatbread
  • 800 gr kipshoarma
  • 1 zakje botersla/kropsla
  • 1 komkommer in vieren en plakjes
  • 1 rode ui in halve, dunne ringen
  • 1 potje gegrilde puntpaprika in reep
  • 1 dl natuur azijn
  • 40 gr poedersuiker
  • Twee plakjes gember
  • 1 el mosterdzaad

Voor de saus

  • 1 bol knoflook
  • 1,5 el gochujang (Koreaanse gefermenteerde chilipasta)
  • ½ tl cayenne peper
  • 3 el Griekse yoghurt 10% vet
  • 5 el Zaanse mayonaise
  • ½ citroen
  • Knoflookolie naar smaak
  • Peper en zout

Aan de slag!

Begin met het maken van de saus. Pof hiervoor de knoflook in aluminiumfolie 40 minuten op 180˚C. Maak de knoflook schoon en wrijf deze tot een pasta. Meng de knoflook met de rest van de ingrediënten voor de saus en breng het geheel op smaak met peper zout en eventueel wat knoflookolie.

Ingelegde groenten

Breng in een kleine pan de azijn samen met de poedersuiker, gember en het mosterdzaad aan de kook en laat dit vervolgens afkoelen. Meng nu de ui, komkommer en puntpaprika met de zoetzure marinade en laat dit in de koelkast minimaal 30 minuten intrekken.

Bak de kipshoarma in een hete koekenpan krokant. Rooster de flatbreads in een broodrooster en kleed de broodjes aan met de sla, kipshoarma, ingelegde groenten en maak het af met de saus.

Eet smakelijk!

 

*Dit recept is ontwikkeld door en eigendom van Mark Bosman en mag niet gedupliceerd worden door derden.