Recept
Ajam Rica Rica
Deze week delen we het tweede recept van onze rijsttafel met je. Eveneens een echte klassieker op een authentieke rijsttafel: ajam rica rica. Oftewel kip gestoofd in een pittige saus van peper en tomaat. Met sereh, limoenblad en Thaise basilicum voor een frisse touch. Fijn detail: dit gerecht heeft een korte stooftijd en zet je snel op tafel.
Ingrediënten Ajam Rica Rica
- 600 gr kippendijfilet in blokjes gesneden
- 1 ui gesnipperd
- 75 ml zonnebloem olie
- 2 stuk sereh (citroengras) geplet
- 4 limoenblaadjes
- 3 stuks selamblad
- 2 stuks tomaat geplisseerd (ontvelt en zonder zaadlijst) brunoise gesneden
- Zout naar smaak
- 1/3 bos Thaise basilicum
Ingrediënten Bumbu
- 5 cm gember geraspt
- 5 cm laos geraspt
- 3 tenen knoflook fijngesneden
- 1 rode puntpaprika fijngesneden
- 3 rode rawitt pepers fijngesneden
- 1 lombok peper fijngesneden
- Zout naar smaak
Aan de gang!
Begin met het maken van de bumbu door alle ingrediënten voor de bumbu te mengen en er met de vijzel of keukenmachine een fijne pasta van te draaien. Houd de bumbu even apart. Snijd vervolgens de ui fijn. Neem een braadpan en fruit de ui aan in een scheutje olie. Voeg vervolgens het citroengras, de limoen- en de selambladeren toe en bak deze zo’n 10 minuten mee op hoog vuur. Voeg vervolgens de gesneden kippendijen toe en bak deze rondom goed aan. Voeg dan de bumbu toe samen met de brunoise gesneden tomaat en laat het geheel 15 minuten stoven op het kleinste pitje of de stoofstand van je fornuis. Maak het gerecht af met wat grof geplukte, Thaise basilicum.
Eet smakelijk!