Recept
Pad thai met kip en tofu
We kunnen het eigenlijk wel als het nationale gerecht van Thailand beschouwen: Pad Thai. Per regio verschilt de smaak vaak iets, zo is het gerecht in het zuiden vaak een stuk pittiger dan in het noorden maar zoals altijd in de Thaise keuken staat de perfecte balans tussen zoet, zuur en zout centraal. Dit recept is in de basis redelijk mild. Houd je van een sterkere smaak? Maak dan wat extra saus (wees voorzichtig want te veel is echt niet lekker) Meer pit? Gewoon wat extra chilivlokken of een derde rawitt peper!
ingrediënten :
- 150 gr brede, platte rijstnoedels
Saus
- 2 el tamarindepuree
- 5 el palmsuiker
- 2 el water
- 4 cm geraspte gember
- 5 el vissaus
- 3 el oestersaus
Overige ingrediënten:
- Scheut wok olie
- 2 Sjalotten, fijngesnipperd
- 2 tenen knoflook, geraspt
- 2 rode rawitt pepers, fijngehakt
- 150 gr kipdijen in reepjes
- 2 eieren, losgeklopt
- 100 gr taugé
- 3 el zoete, gekonfijte daikon (toko)
- 125 gr stevige tofu in dikke repen
- 30 gr bieslook, fijngesneden
- 100 gr gehakte pinda’s
- 1 limoen in partjes
- Chilivlokken naar smaak
Aan de slag!
Doe de rijstnoedels in een grote kom en zet ze ruim onder met kokend water. Laat het zo’n 5 minuten weken tot ze gaar zijn en spoel ze vervolgens koud.Verhit de palmsuiker in een pannetje tot deze gesmolten is en donker wordt. Voeg daarna de overige ingrediënten voor de saus toe en kook deze zachtjes enkele minuten door. Houd de saus even apart.
Snijd de overige ingrediënten zoals aangegeven bij de ingrediëntenlijst.
Verhit wat olie in een grote wok op hoog vuur en bak hier de knoflook, rawitt peper en ui zo’n 30 seconden in aan. Voeg vervolgens de stukjes kip toe en bak deze 2 minuten mee. Schuif de kip en ui nu naar één kant van de wok, giet aan de andere kant het losgeklopte ei in de wok en roer dit tot stukjes roerei. Meng het vervolgens goed door de kip. Voeg nu de tofu, rijstnoedels, saus en taugé toe en roer dit zo’n 1,5 minuut door. Voeg als laatste de bieslook en de helft van de pinda’s toe en roer het nog een keer door.
Serveer de pad thai met wat limoen partjes, chili vlokken en de rest van de pinda’s.
Eet smakelijk!
*Dit recept is ontwikkeld door en eigendom van Mark Bosman en mag niet gedupliceerd worden door derden.