Recepten speciaal voor PAsen
Keuze in kalfsvlees
Blog Keuze in kalfsvlees Kalfsvlees is een fantastisch product dat vanwege de lichtere smaak ten opzichte van rund extra goed bij voorjaars- en zomergerechten past. Bij kalfsvlees onderscheiden we twee verschillende soorten; het blanke kalfsvlees en rosé kalfsvlees....
Recept | Burger met gebakken paddenstoelen – gepofte knoflook- citroenmayo
Burger met bospaddenstoelen en frisse knoflook-citroen mayo De ene burger is de andere niet en er zijn ontelbare variaties…. Deze is in ieder geval heel erg lekker (vinden wij) en met de gebakken bospaddenstoeltjes en gepofte knoflook- cirtoenmayonaise net even anders...
Recept | Steak Béarnaise
Recept - Bavette met zelfgemaakte béarnaise saus Een klassieker onder de sauzen, afgeleid van de befaamde Hollandaise saus en daarmee één van de vijf moedersauzen van de Franse, klassieke keuken; de béarnaise saus. De saus is ontwikkelt in 1836 door chef Collinet en...
Pad Thai met kip en tofu
Recept Pad thai met kip en tofu We kunnen het eigenlijk wel als het nationale gerecht van Thailand beschouwen: Pad Thai. Per regio verschilt de smaak vaak iets, zo is het gerecht in het zuiden vaak een stuk pittiger dan in het noorden maar zoals altijd in de Thaise...
Recept | Gehaktbrood
Meatloaf met krieltjes in citroenboter Typisch Amerikaans zoals we het vandaag de dag kennen; meatloaf, oftewel gehaktbrood. Zoals met zoveel gerechten, die wij als typisch Amerikaans bestempelen, vindt ook gehaktbrood zijn oorsprong in het koloniale verleden. En,...
Recept | Lamsracks met pommes dauphinoise, gepofte biet en groene asperge
Hollandse Lamsracks, aardappelgratin en lente groenten Een heerlijk voorjaarsgerecht, speciaal ontwikkeld voor Pasen, maar in het seizoen natuurlijk altijd een goed idee als je net even wat meer wil uitpakken. We gebruiken lamsrack van het Buytengewoon Veluws lam, een...
Pasen bij Hesseling
Pasen en Kerst zijn dé feestdagen waarbij we flink uitpakken aan tafel. Wij merken dat de brunch met Pasen toch wel met stip op één staat. En zo’n brunch kun je natuurlijk zo uitgebreid maken als je zelf wil. Denk bijvoorbeeld naast de gebruikelijke lekkernijen als...
Recept | Pasta Parmigiano met krokant gebakken eendenbout
Wij houden van Italiaanse klassiekers. Weinig ingrediënten maar wel ingrediënten van goede kwaliteit en met veel smaak. In dat kader delen we vandaag het recept van pasta parmigiano met je. Simpel maar o zo smaakvol. Ga vooral voor pasta en kaas van goede kwaliteit....
Recept | Pasta Carbonara
Pasta carbonara, klassiek recept Pasta Carbonara is naast pasta Bolognese toch wel één van de bekendste pastagerechten die je in bijna ieder Italiaans restaurant op de kaart ziet staan. En nee, voor die kenmerkende smeuïge structuur gebruik je zeker geen room. Dat is...
Recept | Pittige kippenvleugels met smashed sprouts
Recept | Pittige kippenvleugels met geroosterde, kruidige spruit Comfortfood om je vingers bij af te likken! Letterlijk, want deze kippenvleugels eet je natuurlijk gewoon met je handen. Een beetje sticky, een beetje zoet en met een goede spicy touch. Kortom alles wat...
Ouderwetse gehaktballen uit de jus met boerenkool stamppot
Ouderwetse gehaktballen met boerenkool Boerenkool eet je met worst, toch!? Nou, deze keer gaan we voor een gehaktbal. Wij kunnen je namelijk vertellen dat deze oer-Hollandse Stamppot echt heel erg lekker is met een ouderwetse gehaktbal uit de jus. En het recept van...
Recept | Zoervleisj (zuurvlees)
Recept Limburgs zuurvlees met friet Één van de bekendste gerechten uit het zuiden van ons land; Limburgs Zoervleisj, oftewel zuurvlees. Het heeft niet de meest aantrekkelijke naam, want wie wil er nou zuur vlees? Maar lekker is het zeker. Echt zuur kunnen je het...
Recept | Boeuf Stroganoff
Recept Boeuf Stroganoff De oorsprong van boeuf stroganoff Boeuf Stroganoff is een Russisch gerecht dat wereldwijd bekend is. Het is vernoemd naar één van de Russische Stroganoff graven die in de 18e eeuw leefden. Maar of het nou ontstaan is doordat graaf Aleksandr...
Recept | Gnocchi met gerookte eendenborst, pastinaak-saffraan crème en geroosterde spruit
Gebakken salieboter gnocchi met gerookte eendenborst, pastinaak-saffraan crème en geroosterde spruit Is het geen plaatje dit gerecht? Naast dat het er mooi uitziet is het ook echt ontzettend lekker. Zelf gnocchi maken lijkt lastiger dan het is en is meer dan de moeite...
Recept | Oud Hollandse Hachee met kruidige hutspot
Hachee van runder sukade met hutspot Hachee is al sinds jaar en dag een typisch gerecht uit de Nederlandse keuken. Rundvlees wordt langzaam gegaard met veel uien, kruiden en zuren. De oorsprong van dit gerecht gaat zeker al terug tot in de middeleeuwen. Het woord...
Recept | Tajine met rundvlees en dadel
Rundvlees tajine met dadels, abrikozen en krenten De tajine is al een eeuwenoud gebruiksmiddel in de Berberse keuken en onder nomaden. Toentertijd ideaal om mee op een lange reis te nemen aangezien je er allerlei éénpansgerechten in kan maken én hem meteen gebruikt...
Recept | Lemon chicken met pasta salade
Lemon chicken met casarecce pasta salade met gegrilde groentes Wat ons betreft verveelt de Italiaanse keuken nooit. Pure ingrediënten en smaken om je vingers bij af te likken. In dit recept gebruiken we kipfilet met vel. Net wat smaakvoller dan gewone kipfilet. Vooral...
Recept | Tataki met ponzu
Beef Tataki Als je binnen een paar minuten iets lekkers op tafel wil zetten dan ben je met dit receptje aan het juiste adres. De dressing zorgt voor de karakteristieke smaak en is uiterst simpel te maken. Voor de finishing touch serveer je je beef tataki met...
Recept | Salade gerookte eend met vijgen
Salade met gerookte eend, verse vijgen en gekarameliseerde peer Op zoek naar een simpel te bereiden, smaakvol voorgerecht dat er ook nog eens mooi uitziet? Zoek dan niet langer! Deze salade met gerookte eendenborst en vijgen is hét antwoord.Ingrediënten: 1 st gerookte...
Recept | Porchetta
Porchetta - rollade van buikspek met zwoerd De Italianen eten het graag als streetfood tussen een broodje: porchetta. Het is een rollade van buikspek met zwoerd die je zacht gaart. Het zwoerd, oftewel de huid, die er omheen zit wordt heerlijk knapperig en mooi...
Recept | Magret de Canard a l’Orange
Magret de canard met sinaasappelsaus, witlof en bospeen Recept voor vier personen Als je het over Franse klassiekers hebt dan staat Magret de Canard a l’Orange zeker hoog genoteerd. Loop een willekeurige brasserie in Frankrijk in, en je vindt het op de kaart. En dat...
Recept | Varkenshaas met Italiaanse kruiden
Varkenshaas met Italiaanse kruiden, gebakken gnocchi, pompoenpuree en geroosterde spruiten Varkenshaas is een mager en graag gegeten stukje varkensvlees. De klassieke variant met champignonroomsaus kennen we waarschijnlijk allemaal wel. Voor iedereen die op zoek is...
Recept | Waldkorn met kip-bospaddenstoelen ragout
kip-bospaddenstoelen ragout in waldkorn bol Zelf ragout maken hoeft niet lastig te zijn! Deze ragout met paddenstoelen en kipfilet is namelijk zo klaar. En zeg nou zelf, in zo'n waldkornbol ziet het er meteen aantrekkelijk uit. Serveer er een frisse salade bij en je...
Recept | Roti
Wist je dat roti zijn oorsprong vindt in India en niet in Suriname? Duizenden jaren geleden werd ontdekt dat je door het fijnstampen van tarwe meel kreeg. Vermengt met wat water bakten ze hier op een hete steen een soort platte schijven van. Het woord ‘roti’ duidt dan...
Recept | Dopiaza
Indiase curry - Dopiaza Dopiaza is een Indiase curry waarbij de naam eigenlijk al aangeeft om wat voor gerecht het gaat. ‘Do’ betekent namelijk twee in het Hindi en ‘piaza’, uien. Oftewel twee uien. En dan hebben we het niet over de hoeveelheid ui die in het gerecht...
Recept | Vietnamese salade met spicy gehakt en nuoc cham
In de Vietnamese keuken zijn er twee ingrediënten die je in vrijwel alle gerechten terugvindt; rijst en vissaus, zo ook in dit gerecht. Deze lauwwarme salade is op basis van rijstnoedels met fris gekruid, licht spicy gehakt en laat je echt een stukje Vietnam proeven....
Recept | Kip Teriyaki met geroosterde groenten
Kip Teriyaki met geroosterde groenten Als we het in Nederland over teriyaki hebben dan denk je al snel aan een zoetige saus op basis van sojasaus. Heb je het in Japan over teriyaki dan gaat het echter over de manier van bereiden. Teriyaki betekent zoveel als het...
Wat is diamanthaas of Jodenhaas?
Diamanthaas, ook wel Jodenhaas genoemd, is een mals stuk vlees uit de schouder van het rund. Maar hoe komt dit stukje vlees nou eigenlijk aan zijn naam? Wij leggen het je uit. Geen vlees uit de achterbout Mensen die het Joods-orthodoxe geloof aanhangen mogen volgens...
Recept | Pappardelle met kipdijen, bospaddenstoelen en romige tijm saus
Pappardelle met kipdijen en romige saus met paddenstoelen Een heerlijk romige pastasaus die door de bospaddenstoelen perfect past bij de herfst. Qua smaken is het een vrij klassieke combinatie waarbij de aardse smaken van de paddenstoelen mooi in balans zijn met de...
Recept | Flatbread met kipshoarma
Recept Flatbread met kipshoarma, ingelegde groenten en saus met gepofte knoflook en gochujang Wie houdt er niet van op zijn tijd, een goed broodje shoarma. Met dit recept tover je dit simpele gerecht om tot een wat meer culinaire versie. Geen zorgen, de bereiding...
Recept | Traybake met Merguez, puntpaprika en tijm
Recept Traybake met Merguez worstjes Een traybake is een ideaal gerecht voor als je doordeweeks niet al te veel tijd hebt om te koken. Het is voornamelijk een kwestie van ingrediënten snijden, alles door elkaar husselen en de oven zijn werk laten doen. Deze traybake...
Stoven maar!
Alles wat je moet weten over stoofvlees en stoofgerechten Het voordeel van een lekkere stoofpot? Het bereiden ervan kost je weinig ‘hands on’ tijd. Op tijd beginnen is essentieel, maar zodra alles in de pan zit heb jij genoeg tijd voor andere dingen. Ook fijn,...
Recept | Ossobuco
Recept Ossobuco - gestoofde kalfsschenkel met groenten Ossobuco is een heerlijk Italiaans (Milanees) stoofgerecht met kalfsschenkels als basis. Nadat je de schenkels goudbruin hebt aangebraden en de groenten hebt aangefruit en kort hebt gebakken is het tijd om te...
Recept | Vitello Tonnato
Vitello Tonnato Een traditioneel gerecht uit de Noord-Italiaanse keuken en bijna net zo populair als carpaccio; vitello tonnato. Oorspronkelijk worden dun gesneden plakken van gegrilde kalfsmuis gebruikt maar in dit recept gebruiken we kalfsoester. De kalfsoester kun...
Recept | Kip Valdostana
Kip Valdostana met panzanella Voor vier personen In het noordwesten van Italië ligt de valle D’aosta, met Aosta als gelijknamige hoofdstad. Een bergachtige regio waar een voedzame maaltijd er na een dag in de buitenlucht wel in gaat, en dat vertaalt zich duidelijk in...
Recept | Hesseling Rijsttafel compleet
De complete Hesseling Rijsttafel Onze Hesseling Rijsttafel in zijn geheel maken? We hebben hier de linken naar alle gerechten voor je op een rijtje gezet. Hoef je niet verder te zoeken! Rendang Ajam Rica Rica Gulai Domba De bijgerechten Eet smakelijk!
Recept | Eénpan gnocchi met verse worst en groene groenten
Recept Eénpan gnocchi met verse worst en groene groenten Een pan boordevol smaken. De smeuïge structuur en het laagje gegratineerde kaas maken dit gerecht extra lekker. Naast verse worst zijn ook groentes rijk vertegenwoordigd in dit éénpansgerecht. Lekker, gezond en...
Recept | lauwwarme biefstuksalade met shiitake en zoete aardappel
Recept Lauwwarme biefstuksalade met shiitake en zoete aardappel Voor vier personen Simpel, gezond en smaakvol. Met deze biefstuksalade zit je altijd goed. Hij is ontzettend makkelijk te maken en door de combinatie met de zoete aardappel en paddenstoelen een mooie,...
Recept | Carpaccio
Recept Carpaccio Recept voor twee personen Een gerecht dat veelvuldig vertegenwoordigd is op menukaarten en graag wordt gegeten; carpaccio. Als voorgerecht, op een broodje, in een salade. Carpaccio is overal. Maar waar komt dit simpele, populaire gerechtje nou vandaan...
Recept | Kip Piccata met geroosterde venkel en trostomaat
Recept Kip Piccata met geroosterde venkel en trostomaat Recept voor vier personen Dit van oorsprong Milanese gerecht, is zo simpel dat je bijna niet kunt geloven dat het zo lekker is! Stiekem is dat vaak ook de kracht van de Italiaanse keuken. Met weinig ingrediënten...
Recept | Pappardelle al ragu di vitello
Recept Pappardelle al ragu di vitello De pure smaken uit de Italiaanse keuken, wie houdt er niet van? Met dit recept van pappardelle met kalfsragu waan je je zo op een terras op een dorpspleintje in Italië. Glas wijn erbij, zonnetje en genieten maar. Zoals je bij ons...
Recept | Rogan Josh
Recept Rogan Josh Rogan Josh is een klassieker in de Indiase keuken. Deze curry wordt gemaakt met lamsvlees en vindt zijn oorsprong in de noordelijke regio Kashmir. De naam klinkt allesbehalve traditioneel maar Roughan (Rogan) staat synoniem voor geklaarde boter,...
Recept | Barbacoa
Recept Barbacoa Barbacoa is een Mexicaans stoofvlees gerecht met fris-zure tonen. In dit recept serveren we het vlees en de garnering in een harde taco maar in een zachte mais tortilla is het ook heerlijk. Maar net waar je trek in hebt! Wist je trouwens dat het woord...
Recept | Entrecôte met Chimichurri en Pimientos de padrón
Recept Gegrilde entrecote met chimmichurri Chimichurri is een groene soort salsa van verse kruiden en wordt veel gebruikt in de Argentijnse keuken. In combinatie met gegrild rundvlees is het om je vingers bij af te likken. Achter die lekker bekkende naam zit een leuk...
Recept | Short Ribs, slow cooked – Kamado
Recept Slow cooked short ribs Ok, hier moet je echt even de tijd voor nemen. Maar, het is het meer dan waard! Het resultaat van dit low and slow project is namelijk om je vingers bij af te likken. Uiteraard met een zelfgemaakte rub en lak. En de spitskool als...
Recept | Tom Kha Kai
Recept Tom Kha Kai Eén van de Thaise klassiekers die we bijna allemaal wel kennen: tom kha kai. Deze Thaise soep is gemaakt op basis van kip, kokosroom en curry pasta. Typerende ingrediënten uit de Thaise keuken als citroengras, limoenbladeren en vissaus maken dit tot...
‘Goed’ van het landgoed, Hesseling X Palmesteyn event
Blog Hesseling X Palmesteyn, twee fantastische dagen‘Goed’ van het landgoed, Hesseling X Palmesteyn, de eerste editie, twee dagen vol gezelligheid, mooie producten en een intiem inkijkje op het landgoed van Palmesteyn. Wat hebben we genoten! Voor herhaling vatbaar?...
Recept | Thaise curry met eendenborst
Recept Thaise curry met eendenborst Deze rode curry heeft een heerlijk volle en warme smaak met een pittige touch. De kokosroom, vissaus, sereh en palmsuiker zorgen voor tegenhangende smaken waardoor een mooie balans ontstaat die uitstekend samengaat met de...
Duurzaamheid in de slagerij
Duurzaam vlees kopen, dat doe je natuurlijk bij Hesseling Vlees. Als oudste, ambachtelijke horeca slagerij hebben we duurzaamheid al jarenlang hoog in het vaandel staan. Wat is duurzaam vlees? Als het gaat om duurzamer vlees eten, kiezen de meeste chefs ervoor om...
Recept | Saltimbocca alla Romana
Recept Saltimbocca alla Romana Met groene asperges en gepofte trostomaat Voor vier personen Ingrediënten Saltimbocca: 4 x 160 gr kalfsoester 4 plakken Prosciutto crudo di Parma 8 stuks salieblad 80 gr roomboter 1 dl witte wijn Olijfolie 20 gr water ...
Hesseling rijsttafel | de bijgerechten
Bijgerechten Uiteraard bestaat je rijsttafel niet alleen uit vleesgerechten. Daarom delen we ook nog de recepten van een aantal heerlijke bijgerechten met je. Want zeg nou zelf, een kom smaakvolle sajoerbonen, atjar en zelfgemaakte sambal mag toch niet ontbreken! De...
Recept | Steak Tartaar
Recept Steak Tartaar met een gepocheerd eitje, gepofte trostomaat en truffelmayonaise Voor vier personen Dit gerecht is een echte show stopper als je een diner geeft. Met de pure en uitgebalanceerde smaken en strakke opmaak scoor je zeker punten. Om je op weg te...
Recept | Gulai Domba
RECEPT Gulai Domba Deze week nummer drie in de reeks van onze rijsttafel: Gulai Domba. Dit gerecht is misschien iets minder bekend maar minstens zo lekker! Gulai Domba is een pittige lamscurry met kokosroom en kaneel en een heerlijk verfijnde smaak. Een echte must...
Recept | Ajam Rica Rica
Recept Ajam Rica Rica Deze week delen we het tweede recept van onze rijsttafel met je. Eveneens een echte klassieker op een authentieke rijsttafel: ajam rica rica. Oftewel kip gestoofd in een pittige saus van peper en tomaat. Met sereh, limoenblad en Thaise basilicum...
Recept | Rendang
Recept Rendang De komende vijf weken delen we iedere week een gerecht van onze rijsttafel met je. Heerlijke gerechten met authentieke smaken en zelfgemaakte bumbu’s. Iets meer werk dan de kant en klare kruidenmix van de toko, maar zoveel lekkerder! We trappen af met...
RECEPT | TRAYBAKE MET SPICY GEHAKT
Recept Traybake met spicy gehakt Gezond, makkelijk te bereiden en ontzettend smaakvol. Na een korte voorbereidingstijd schuif je deze traybake met spicy gehakt en verschillende groenten zo de oven in. Heb je daarna je handen lekker vrij! Op het maken van een frisse...
Recept | Tikka Masala
Recept Tikka Masala Een makkelijk te bereiden en smaakvol recept deze Indiase tikka masala. Neem wel even de tijd om de kippendijen goed te marineren. De rijke hoeveelheid aan kruiden zorgt voor een heerlijk en geurig resultaat.Ingrediënten: 500 gr. kippendijen in...
Recept | Laab Kai, Thaise kipsalade
Recept Laab Kai- Thaise kipsalade Een populair gerecht uit de Thaise keuken, Laab Kai. Een gezonde maaltijdsalade met de typische fris-zure tonen die we uit de Thaise keuken gewend zijn. Serveer een deel van de ingrediënten los zodat iedereen deze zelf naar smaak toe...
5 tips voor jouw winterbarbecue
Blog Vijf tips voor jouw winterbarbecueZou jij ook het liefst elke dag wel willen barbecueën? Dan hebben we goed nieuws voor je: er is namelijk geen reden om te stoppen na de zomer. Een winterbarbecue is minstens zo gezellig als een barbecue in hartje zomer. Er komt...
Recept | Krokant gebakken kipfilet met bloemkoolrijst en gerookte amandel voor 4 personen
Recept Krokant gebakken kipfilet met bloemkoolrijst Dit recept is een ware explosie aan uiteenlopende smaken. Van zoutige feta en komkommer tot de intense smaak van ras el hanout en de zoete tonen van mango en dadels. De knapperig gebakken kipfilet en bloemkoolrijst...
Recept | Fattoush met kippendijen en Libanese dip
Recept Fattoush met kippendijen en Libanese dip Het is dé salade van Libanon; Fattoush. Deze rijke maaltijdsalade eet je met krokant gebakken pita brood en een kruidige yoghurtdip. De sumak geeft het gerecht zijn typische, fris-zure touch. Gezond, laag in calorieën en...
Recept | In bruin bier gestoofd rundvlees met appelstroop
Recept In bruin bier gestoofd rundvlees met appelstroop Volle en kruidige smaken zijn in de winter extra geliefd. In dit recept laten we riblappen van het Iers Hereford rund stoven in bruin bier en appelstroop. Geef het een paar uur de tijd en de zuren in het bier en...
Recept | Coq au Vin
Recept Recept | Coq au Vin Een gerecht dat zowel feestelijk als makkelijk is en ook nog eens vriendelijk voor je portemonnee; Coq au Vin. Serveer je het met een etentje? Bereid het dan een dag van te voren. Dan heb je je handen de hele avond vrij en kunnen de smaken...
Recept | Varkensrollade van de nek met armagnac, rode ui en appel
Recept Varkensrollade van de nek met armagnac, rode ui en appelIngrediënten- Varkensrollade van de nek 1,2kg- 20/25 gr. bloem- 5 takjes tijm (geritst en gehakt)- 4 takjes rozemarijn (geritst en gehakt)- 4 takjes oregano (geritst en gehakt)- 3 middelgrote rode uien-...
Recept | Entrecote rollade met gebakken spinazie, tuinkruiden mousseline en rode port jus voor 6-8 personen
Recept Entrecote rollade met gebakken spinazie, tuinkruiden mousseline en rode port jus voor 6-8 personenIngrediënten rollade:- 1 rollade van de entrecote +/-1kg- bakolie/bakboter- fleur de sel en peper uit de molen Ingrediënten rode port jus- 2 sjalotten- 2 tenen...
Recept | Chateaubriand met Madeira jus
Recept Chateaubriand met Madeira jus Een mooi luxe gebraad voor de feestdagen en andere speciale momenten. De chateaubriand is afkomstig van het bovenste, dikke gedeelte van de ossenhaas en is boterzacht. Als je dit recept volgt heb je gegarandeerd een prachtig mals...
Recept | Gestoofde Kalfswang
Recept Gestoofde Kalfswang Een chic stoofgerecht op tafel zetten? Dan zit je met gestoofde kalfswangen zeker goed. Opgemaakt met wat gegrilde groenten als bospeen en spruitjes heb je een mooi gerecht voor de feestdagen. Het fijne is dat het niet al te veel ‘hands on’...
Recept | Gebraden kalkoen
Recept Gebraden kalkoen Gebraden kalkoen blijft één van de ultieme klassiekers als het om kerstgerechten gaat. Uiteraard wil je dan wel een sappige kalkoen op tafel toveren. Met dit recept, waarbij je de kalkoen voor het garen eerst pekelt, gaat dat zeker lukken. De...
De december feestmaand, wat zetten we op tafel?
Blog De december feestmaand, wat zetten we op tafel?De decembermaand staat ook in dit bijzondere jaar weer in het teken van gezelligheid, samen zijn en natuurlijk heerlijk eten. Wat staat ons deze maand te wachten en wat zijn de trends op het gebied van eten tijdens...
Recept | Boeuf Bourguignon
Recept Recept | Boeuf Bourguignon Een geweldig, klassiek Frans stoofgerecht en één van onze favorieten: Boeuf Bourgignon. Mark, voormalig chef-kok en nu werkzaam bij Hesseling, deelt graag zijn persoonlijke recept met je. Gemaakt met de fijne, gemarmerde sukadelappen...
Recept | Bourgondische Sinterklaasstoof
Recept Bourgondische Sinterklaasstoof Speciaal voor Sinterklaasavond hebben wij een recept voor een bourgondische Sinterklaasstoof voor je ontwikkeld. Een verrassend gerecht met de warme en smakelijke tonen van kruidnoten en een frisse touch op het eind. Perfect voor...
Week van de duurzaamheid #bethechange
Blog De week van de duurzaamheid: #bethechange Van 8 tot 17 oktober staan we in heel Nederland stil bij duurzaamheid, ons gedrag en de invloed hiervan op de aarde. Bij Hesseling Vlees hebben we duurzaamheid en onze impact op de natuur hoog in het vaandel staan. In...
Gorillas
Blog HESSELING & GorillasStel je voor, je hebt zin in een heerlijk stuk vlees maar bent vergeten te bestellen op onze website en je hebt geen tijd meer om naar de slager te gaan. Een extra meatless monday dan maar? Niet als het aan onze nieuwe partner ligt! Gorillas...
BBQ Around The world: hoe barbecueën mensen in andere landen?
Blog BBQ Around The world: hoe barbecueënmensen in andere landen?Wereldwijd bereiden mensen eten op de barbecue, en elk land heeft zijn eigen tradities. Wij duiken in de tradities van andere landen. Hoe barbecueën ze daar, grillen zij ook het liefst worstjes en...
National Earth Day
Blog 22 april: de Dag van de Aarde #maakeenminiverschilOp 22 april staat men wereldwijd al sinds 1970 stil bij duurzaamheid, ons gedrag en de invloed hiervan op de aarde. Dit jaar is het thema van de Dag van de Aarde “maak een miniverschil”. Bij Hesseling Vlees hebben...
De week van de slagers
Blog De week van de slagersBij Hesseling vind je geen grote productiehal vol machines maar vakkundige, specialistische medewerkers. Een team van 30 medewerkers werkt elke dag aan topkwaliteit. Voor ‘de week van de slagers’ vroegen we Hesseling slagers Perry, Ed en...
Verschillende soorten spek
Blog Verschillende soorten spek.Denk je aan spek, dan denk je waarschijnlijk aan ontbijtspek, katenspek, of bacon. Maar, er zijn nog veel meer soorten spek. Een ding hebben de speksoorten gemeen; in de meeste gevallen bevat het veel vet. Hierdoor is het een echte...
Winterbarbecue
Blog WinterbarbecueZou jij ook het liefst elke dag wel willen barbecueën? Dan hebben we goed nieuws voor je: er is geen enkele reden om te stoppen na de zomer. De winterbarbecue begint inmiddels zelfs een echte trend te worden. En een winterbarbecue is minstens zo...
Thanksgiving
Blog ThanksgivingDonderdag 26 november is het Thanksgiving. Thanksgiving is een Amerikaanse feestdag waarop dankbaarheid en lekker eten met mensen die je liefhebt centraal staan. Traditioneel zetten we tijdens Thanksgiving een kalkoen op tafel met bijgerechtjes zoals...
Welke BBQ past het beste bij mij?
Blog Welke BBQ past het beste bij mij?Het is een heerlijke zomer en dat betekent barbecueën. Goed barbecueën begint bij het kiezen van de juiste BBQ maar dat is nog niet zo makkelijk. Barbecues zijn er in veel verschillende soorten en maten. Welke BBQ past bij jou?...
Wat is het verschil tussen grain-fed en grass-fed?
Blog Wat is het verschil tussen grain-fed en grass-fed?Grain-fed en grass-fed, waarschijnlijk zie je deze woorden steeds vaker voorbij komen, maar wat wordt hiermee bedoeld? Laten we beginnen met een feitje: elk rund wordt in eerste instantie volledig gras gevoerd. Nu...
Palmesteyn Boeuf Blonde
Een uniek stuk vlees van eigen bodem.Rundvlees Palmesteyn Boeuf Blonde ‘Als het dier het goed heeft gehad, dan proef je dat’. Hoe zit dat bij de Blonde d’Aquitaine runderen van Palmesteyn in Nederland en de Bohemen? We bezochten Wouter van Everdingen op het familie...
Neem contact met ons op
Zin gekregen om ons assortiment op de kaart te zetten of heb je een vraag? Neem contact met ons op, we helpen je graag verder.
Openingstijden
M-V: 6:00 - 15:30
Zat: 6:00 - 12:30
Zon: Gesloten
Hesseling Vlees
Binnenzeestraat 20
1446 AB Purmerend
Tel: 0299 62 1421
info@hesseling.nl
orders@hesseling.nl(zakelijk) thuis@hesseling.nl(particulier)